Even voorstellen

In  2010 werd ik gediagnosticeerd met de ziekte van Lyme op grond van de symptomen, want de reguliere bloedtesten wezen niets uit.

Deze werd behandeld met een langdurige antibioticakuur (7 maanden). Ik werd niet beter maar nog zieker. Hierna kwam ik in het ziekenhuis terecht in 2011.

Daar werd ik gediagnosticeerd met een auto-immuunsysteem ziekte. Dit was een misdiagnose. Door de anti-biotica werd ik zo vergiftigd dat ik wel zieker moest worden en ik had toen grondig moeten ontgiften. Maar er was geen arts die mij dit vertelde. Dit resulteerde in, naar eigen inzicht en dat van mijn natuurartsen, in een auto-immuunsysteem ziekte. In 2013 pas kreeg ik via de interniste die mij tegen de ziekte van Lyme had behandeld dat ik te maken zou hebben met restklachten van Lyme en dat ik verder uitbehandeld zou zijn.

Daarna kon ik pas stoppen met de middelen tegen reuma. De arts echter die de diagnose van de auto-immuunsysteem ziekte “ziekte van Stills” had gesteld, stond afwijzend ertegenover dat ik stopte met de medicatie. Hierdoor ben ik van arts moeten wisselen en hierdoor kon ik uiteindelijk stoppen met de reuma – middelen.

Vanaf januari 2013 tot en met december 2015 heb ik daarna geen ontstekingsremmende middelen meer gebruikt. Helaas kwamen bij een terugval de ontstekingsklachten hevig terug in 2015, maar deze keer aan de knieën. De terugval kwam na het innemen van het middel Banderol, dat werd ingezet tegen de Bartonella bacterie en tegen Borrelia. Ook behandelde een bio-resonantie therapeut rechtstreeks de co-infectie Bartonella. Hierna ben ik opnieuw een zoektocht begonnen naar de oorzaak van deze terugval en naar de oplossingen voor de terugval, die deels met de foute aanpak te maken hadden en deels een ontgiftingsprobleem  van de darmen (o.a.) bleken te zijn.

Hoe heb ik de ziekte van Lyme behandeld?

Nadat ik in 2010 en 2011 veel antibiotica heb genomen ben ik sinds 2012 al onder behandeling met Bio-resonantie therapie en heb daarnaast middelen gebruikt zoals Artemisia, Japanse Duizendknoop, Kaardenboltinctuur om de bacterie te doden en daarnaast ook veel Chlorofyl om te ontgiften.

Ik ben niet zo maar in het natuurgeneeskundige circuit terecht gekomen, want geloof me; ik heb regulier alles geprobeerd wat er mogelijk was, maar werd van het kastje naar de muur gestuurd. Wat nog erger was is dat ik ook geridiculiseerd werd, want ik zou toch echt geen ziekte van Lyme hebben.
Na alles wat ik heb meegemaakt, zelfs een symposium voor artsen over de misdiagnose van de ziekte van Lyme in het A.M.C., durf ik dat gerust hier neer te schrijven.  Op het symposium werd ik uitgenodigd als voornaamste gast  en moest als voorbeeld staan voor een mis-diagnose van de ziekte van Lyme. Ik durfde toen niets meer te zeggen over het feit dat ik wel degelijk de ziekte van Lyme had, maar hier durf ik dat wel. U kunt gerust van mij aannemen dat de medische zorg in Nederland op het gebied van de ziekte van Lyme nog lang geen goede uitkomsten biedt en dat ik op dat symposium goed voor gek stond.

Daarnaast is ontgiften erg belangrijk en ontgiften is zelfs een groot deel (50%) van het werk om beter te worden want met de gedode Lyme bacteriën in je lichaam blijf je klachten behouden zonder te ontgiften. Na een behandeling vinden er verergeringsklachten plaats; dit zijn de zogenaamde Herxen,  en deze behoren bij het genezingsproces van de ziekte van Lyme. Hierbij maakt het niet uit of je met antibiotica wordt behandeld of met een natuurgeneeskundig middel. Herxen blijven zolang je nog niet beter bent en je de Lyme behandeld.

Daarnaast is het heel belangrijk om veel (bron) water drinken tot zelfs drie liter per dag. Ook is het belangrijk om in beweging te blijven ( bv. zwemmen in warm water, yoga of fysiosport). Goede voeding is een vereiste bij de ziekte van Lyme.

Ik heb intussen heel veel natuurgeneeskundige artsen bezocht en ik heb me o.a. laten behandelen door een Ayurvedische arts, ortho-moleculaire artsen, bio-resonantie therapeuten, Bio- photonen therapeuten een acupuncturisten. De Ayurvedische arts heeft mij  met name met supplementen behandeld om m.n. de toxines uit mijn lichaam weg te krijgen (ontgiften). Daarnaast is bio-resonantie de voornaamste behandeling voor mij en mijn zelf behandelingen die ik op dit blog beschrijf. De druppels die ik ernaast neem en de behandelingen die ik erbij doe zijn allemaal gericht op het dode van de bacterie, het ondersteunen en reinigen van het lichaam. Hierdoor  kon ik uiteindelijk stoppen met de middelen als prednison en ga ik heel langzaam vooruit. Uiteindelijk word ik nu al sinds 2012 behandeld!!!! dus dat zijn al ruim 4 jaar.

De ziekte van Lyme en dieet

Ik houd een natuurlijk dieet aan. Hierbij moet u denken aan biologisch eten, suikervrij tarwe vrij en zuivelvrij eten. Eet geen suiker!! De borrelia bacterie is er gek op en het lijkt erop dat ze zich eraan voedt!!! en zich hierdoor vermeerderd. Suiker is echt uit den boze!!!! Ook eet ik weinig tot nauwelijks vlees. Ik eet wel veel noten, zaden, veel groente, fruit, eieren en peulvruchten en bruine rijst. Het dieet schommelt wel eens en is aan verandering onderhevig omdat ik steeds op zoek ben naar het beste voor mijn gezondheid.

Volgens de Ayurvedische arts is rauwe groentes eten niet zo goed voor mijn spijsvertering en raad hij aan wel gekookt voedsel te nemen. Zo zie je dat ik toch weer mijn dieet aan ben gaan passen en gekookt voedsel neem. Een dieet moet ook bij je passen en jouw gezondheidstoestand. Daarna kon ik een tijd juist wel meer rauwe groente eten. Het verandert steeds.

Bij een goed dieet horen ook de juiste vetten zoals olijfolie, kokosolie en lijnzaadolie.
Kokosolie is een echte aanrader voor de Lyme patiënt en heeft de kracht de Borrelia te doden. U kunt drie eetlepels hiervan nemen per dag.

Daar ik in 2011 te horen kreeg dat ik een auto immuunsysteem ziekte had kreeg ik ook nog eens 2,5 jaar lang infusen tegen de artritis klachten toegediend. De dokters wilden gewoonweg niet meer geloven dat ik nog de ziekte van Lyme had want anders was er wel verbetering gekomen door de antibiotica kuren en de reguliere testen wezen bovendien niets uit.

Inmiddels merkte ik dat ik veel moest doen aan de gevolgen van zowel het antibiotica gebruik op mijn gestel en darmen. Ook moest ik veel doen aan de gevolgen van het gebruik van prednison en andere infusen.
Daarvoor was een aangepast suikervrij dieet en veel groente en fruit heel hard nodig. Ook heeft mijn dieet , waaronder heel veel sappen van verse groenten en fruit met verse gember en kruiden, mij ondersteund bij het afbouwen van de infusen tegen reuma en de prednison.

Candida en darmen

Ik heb een candida infectie in de darmen. Want door de hoeveelheid antibiotica gaat de goede darmflora stuk. Mijn darmen heb ik wel eens vaker laten spoelen (colon therapie). Iedere vooruitgang is er eentje en ik merkte telkens kleine verbeteringen in mijn lichaam op. Recent (december 2015) ben ik begonnen met het  zelf zetten van klysma’s ter ondersteuning van het ontgiftingsproces.

Wat mij opvalt is dat antibiotica volgens mij nooit de beste keuze is, gezien wat je daarna allemaal ervoor moet doen om je lichaam weer gezond te krijgen vanwege de diverse bijwerkingen op je hele lichaam. Denk bijvoorbeeld aan een candida infectie, maar nog veel ernstiger; een schildklierontsteking die niet meer overgaat (heb ik zelf niet). Ik heb veel Lyme patiënten gesproken en hoor maar weinig positieve verhalen over het gebruik van antibiotica, want veel mensen hebben na de kuren daarna vroeg of laat toch weer met veel uiteenlopende en ernstige klachten te kampen. Er zijn wel uitzonderingen op, dus het kan wel. Het heeft veel te maken met het stadium waarop de anti-biotica wordt ingezet.

De ziekte van Lyme kost een fortuin

Veel  zorg en behandelingen zijn aan mijn neus voorbij gegaan vanwege het gebrek aan geld, maar hierdoor moest ik eenvoudigweg voor mezelf aan de slag met goedkopere manieren van genezen, waardoor ik mij beter kon gaan voelen. Zo haalde ik steeds weer het volgende punt en kon ik weer een stap zetten in de goede richting. Omdat er voor chronisch Lyme patiënten geen uitgestippeld pad is of arts die zegt wat de volgende stap is, leer je meer en meer op jou zelf te vertrouwen en groeide het vertrouwen in mijn eigen intuïtie.

Het is daarnaast ook goed om de tijd te nemen voor je genezing en niet van de ene naar de andere (natuur)geneeskundige te stappen want je genezing kan je niet forceren. Het lichaam heeft baat bij de totale genezingscyclus; behandelen, ontgiften, rusten, en ondersteunen. Altijd in het achterhoofd houdend dat elke vooruitgang er een is, hoe klein ook.

Door geldgebrek kom je wel gemakkelijk in een sociaal isolement, omdat je je geld van een lage uitkering nou eenmaal moet besteden aan je behandelingen. Hiervoor is weinig begrip van de omgeving. Veelal veroorzaakt door gebrek aan inzicht, immers hoe is het mogelijk dat je dat allemaal mee moet maken? Eerder denkt men dat je schromelijk overdrijft als je verteld dat niemand je behandelingen wilt betalen en dat je overal zelf voor op moet draaien. Dit geldgebrek en daarom geen behandelingen kunnen betalen, naast het niet krijgen van erkenning van een multi- systeem ziekte drijft veel Lyme-patiënten regelmatig tot wanhoop.

In 2013,  2014 en 2015 zijn er een aantal Lyme patiënten hierom uit het leven gestapt door zelfmoord; zie: klik hier.

Blijvende rest schade en persoonlijk leed als psycho somatische klacht

Door ziektes kreeg ik in 2010 een handicap aan beide polsen want door artritis klachten verdween aan beide polsen het kraakbeen. Door een klap op persoonlijk vlak waardoor letterlijk alles uit mijn handen werd weggeslagen ontwikkelde ik volgens mij juist de artritis op de plek van de polsen.
Het is een wat te lang verhaal om hier uit te leggen, maar toen ik een dal zat kon de Borrelia bacterie pas echt toeslaan en dit resulteerde daadwerkelijk in destructieve artritis klachten aan beide polsen.

Door de beperking aan de polsen kon ik geen muziek meer kon maken en dat was mijn voornaamste bezigheid. Ook verloor ik gedurende een half jaar mijn stem, terwijl ik goed kon zingen. De bacterie zit nog steeds op de stembanden en ik kan hierdoor niet meer zo goed zingen als vroeger (de stembanden zijn een spier).
Vaak is dat het moment waarop een sluimerende infectie toeslaat; op een moment waarop je algemene toestand ernstig is verzwakt. De Borrelia infectie zat er al sinds 2007, maar dit persoonlijke dieptepunt maakte dat mijn weerstand ernstig verzwakte waardoor ik in een crisis kwam en deze ziekte was daar onderdeel van. Ik werd getest op heel veel dingen en ik kan wel met recht zeggen dat ik geloof dat er veel uitdagingen gepaard gaan met deze ziekte die mij hielpen in mijn persoonlijke groeiproces. Ik ben bij lange na niet meer de persoon die ik toen was.
In dat opzicht verandert de ziekte van Lyme mensen diepgaand, er is geen enkele andere ziekte die zo diepgaand je wereld op zijn kop zet waardoor veranderen wel moet.

Ellende met het U.W.V.

Ondertussen moest ik van het U.W.V. Gak op zoek naar werk en zelfs deelnemen aan een re-integratietraject. De ziekte van Lyme was volgens hun niet objectiveerbaar, want deze diagnose was gesteld op grond van symptomen. Ik werd slechts gedeeltelijk afgekeurd vanwege de pols handicap en door de diagnose “ziekte van Stills”. Maar ik zat met een totaal vervuild lichaam en een onderkende ziekte die zelfs niet meer behandeld werd, met restklachten en ik was dus nog steeds doodziek.

Ik moest alles zelf doen en het U.W.V. zag die worsteling geheel over het hoofd! Dit maakte alle problemen met de gezondheid alleen maar erger. En dat terwijl iemand anders met b.v. kanker of M.S. van deze problemen helemaal geen weet had en dus zich ook niet moe hoefde worstelen om als een zieke behandeld te worden.
Met name door de vermoeidheid en door  neuro-borreliose; de neurologische klachten, zag ik mijzelf niet in staat om te gaan werken. Hierdoor begon ik een rechtszaak tegen het U.W.V. Gak waarin ik aan de kaak stelde dat het arbeidsgeschiktheids percentage dat zij hebben gegeven, niet overeenkomt met de werkelijkheid.

Het aanvechten hiervan is niet gemakkelijk, helemaal niet omdat de ziekte ondergewaardeerd is en dat heeft te maken met de moeilijkheid goede test uitslagen te verkrijgen. Veel mensen gaan voor een diagnose en behandeling naar Duitsland of naar een laboratorium in Weert, maar dat geld had ik niet. Daarnaast kun je dus ook te maken hebben met een te late diagnose waardoor de behandeling ook moeilijker wordt of met rest klachten (restverschijnselen na het doormaken van de ziekte van Lyme) en hiermee wil men bij het U.W.V. GAK geen rekening houden.  De rechtszaak werd in totaal drie keer heropend door de rechtbank. Sinds februari 2016 weet ik dat ik de rechtszaak verloren heb. De rechtszaak heeft er wel aan bijgedragen dat ik in de afgelopen jaren mijn beperkingen hebben moeten & kunnen aantonen aan het U.W.V. waardoor ik alsnog werd afgekeurd. Niet vanwege de juiste diagnose overigens, dus  niet voor de chronische zieke van Lyme.

Mijn Blog

Op mijn blog vindt u informatie over mijn oplossingen voor deze ziekte. Ik geef nog veel meer tips om te ontgiften, over de behandelingen, over voeding, lymfedrainage, lever en galblaas kuur Andreas Moritz, kurkuma en brandnetelthee, kokosolie en fysiosport. Misschien bent u ook op zoek naar antwoorden op vragen die u heeft.

Mocht u een vraag hebben met betrekking tot een bepaald onderwerp dat hier op deze site zou kunnen voorkomen, stel deze vraag dan gerust. Gebruik hiervoor ook de zoekmachine want die wijst u binnen enkele seconden de weg op mijn site. Wilt u mij iets vertellen dan kan dat ook altijd. Gebruik hiervoor het kontakt formulier.

Op mijn blog vindt u verder schilderijen en tekeningen met medium-readings, die ik maak.
Door de ziekte van Lyme heeft mijn hooggevoeligheid een enorme loop genomen en heb ik mij in de jaren van ziek zijn intuïtief veel verder kunnen ontwikkelen dan daarvoor.
Dit is een dankbaar kado en bijkomstigheid die ik heb overgehouden aan de ziekte van Lyme.

Zo is het verlies van iets dierbaars , n.l. mijn gezondheid en cognitieve vermogen enigszins “goed” te maken. Zelf zie ik deze ziekte en de omstandigheden als de belangrijkste catalysator om te veranderen en deze veranderen in leven te maken die anders niet waren doorgevoerd. Nu was er geen keuze, veranderen moest.
Het bijzondere van de ziekte van Lyme desondanks alles als een kado heb ervaren. Dit is met name herkenbaar voor diegene die dit  diep van binnen wel weten dat je dit niet voor niets hebt gekregen. Het is voor hun die dat ook willen en kunnen zien want het is een mooi proces waarvan veel geleerd kan worden. Je komt er zowiezo rijker uit naar voren. Beperking kan verrijkend werken en wanneer je  niet veel meer kunt zul je je moeten overgeven aan de situatie zoals deze is en dit levert veel intro spectie op en nieuwe inzichten.

Al was het maar om de reden dat je zelfs in de duisterste momenten nog iets te vinden is waarvoor je dankbaar kunt zijn. Het zijn de kleine dingen die het leven de moeite waard maken en daar mogen we dankbaar voor zijn. Dus tel uw zegeningen!

Alles van mijn blog mag gedeeld worden, mits u mijn naam en de naam van mijn blog erbij vermeldt. Alvast bedankt voor de medewerking.

Met dank voor het lezen.

hartelijke groeten, Chantal van Sundert

 

Dit blog schrijf ik niet meer hopelijk zie ik jou ook op mijn nieuwe blog: https://mediumchantal.wordpress.com

 

 

Advertenties

12 reacties op Even voorstellen

 1. Pingback: Update ziekte van lyme | Chantal van Sundert's blog

 2. Kees zegt:

  Chantal, ik heb 9 jaar antibiotica geslikt, 5 soorten, eerst een half jaar non-stop, daarna 4 dagen op, 3 dagen af. Elk jaar laten testen, pas nu ben ik bacterievrij. Antibiotica in het buitenland gehaald

 3. Dank voor de reactie.Wat fantastisch dat je bacterie vrij bent. Ik ken meerdere mensen die langdurig antibiotica hebben genomen maar er ook heel veel aan klachten hebben bijgekregen door de anti -biotica. Hoe is dat bij jou? Fijn te horen dat er iemand geneest. De aanhouder wint.

 4. Mooie Blog Chantal !! Er bestaat sinds kort een Facebookgroep genaamd Lever &galblaasreiniging (hier kunnen belangstellenden ervaringen &tips uit wisselen, zie dat jij het ook benoemt.;-)Grt Sanne

 5. Corry MacGillavry zegt:

  Dankjewel Chantal, ben ik weer een stukje verder met mijn zoek tocht.Ik word behandeld met bioresonantie.Duur,heftig,maar heb er wel vertrouwen in.Ben je nou nog niet beter? dat hoor ik steeds weer en zie op hun gezicht iets van is het wel echt?????

 6. alowieke zegt:

  Ik heb er bewondering voor je instelling en dat het een positieve ervaring is geworden waar je van leert, en dat alles deelt! Als ik vragen mag, als je alles al doet, geen tarwe eten, weinig suiker, veel groente en kruiden, creatief mens zijn, etc. Zou je dan géén lyme krijgen?

  • Dag Alowieke, eerstens hartelijk dank dat je mijn blog bezoekt. Toen ik net lyme kreeg was ik een mens dat alles at zonder ergens last van te krijgen (wel meestens vegetarisch)..Nu kan ik i.v.m. verminderde weerstand en veel voedselallergie maar weinig verdragen. Heel veel wordt aangevuld met voedingsupplementen, zoals B12 etc. Veel mensen gaan tegenwoordig aan een dieet dat plantaardig is of zelfs raw, maar je moet wel jezelf een en ander laten aanvullen. Ook dat het eten anders is geworden is ten gevolge van lyme en zie ik toch wel als iets positiefs.

   • alowieke zegt:

    Ik ben ongemerkt veganistisch gaan eten, Mijn maag begon steeds sterker te reageren en sommige dingen gaan er echt niet meer in. Op een gegeven moment merkte ik dat ik van niks al blauwe plekken kreeg. Vitamine B12 tekort, één van de symptomen in ellenlange lijst. Ik eet nu Marmite door het warme eten, daar zit het ook in. Mijn dieet komt aardig overeen met alles wat je noemt en het enige supplement dat ik soms neem is vitamine D.
    Er is nóg een vitamine D, die ik gebruik. De D van Dans! Elke ochtend een dansje doet wonderen voor mij.
    Groet en nog veel plezier in het leven gewenst!

  • Ow nu snap ik jouw vraag. Het is goed een leven te leven waarvan je 100% houdt, dat verstevigt jouw weerstand. Maar voor wie de creator/het universum/de engelen “Lyme”in petto heeft, daar durf ik niets over te zeggen. Ik kan alleen mijn verhaal delen en het hier plaatsen zoals het gegaan is en lyme is onderdeel in mijn persoonlijke proces.

 7. Hallo Alowieke, blauwe plekken op jouw lichaam hebben kan een chronisch tekort aan iets zijn zoals D3 maar zeker ook B12. Heb je je B12 waardes wel eens laten meten? Vaak is een tekort aan B12 tekort ongemerkt, omdat wanneer je het test de testen van de reguliere artsen doet vaak ook je B12 meten uit je reserve bestand maar dat is niet goed. Als dat reserve bestand bijna leeg is dan zullen ze dat niet weten. Je kunt dus goed testen op je B12 waardes maar deze zijn dan niet in orde. Je kunt beter eens rond gaan kijken op internet en hierover lezen. Er zijn tabellen te vinden met juiste waardes en wat dit betekent voor jou en kijk ook eens op facebook (als je dat hebt) daar hebben ze B12 deficientie groepen.

  Bijstaand een artikel over B12 tekort. http://femkedegrijs.com/spiegelbeeld-magazine-artikel-b12-

  Ik hoop dat je er wat aan hebt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s