U.W.V.

Ellende met het U.W.V.

Doordat ik in de ziekte wet was gekomen  moest ik op een gegeven ogenblik van het U.W.V. Gak op zoek naar werk en zelfs deelnemen aan een re-integratietraject.

De ziekte van Lyme, die ik heb,  was volgens hun niet objectiveerbaar, want deze diagnose was gesteld op grond van symptomen. Ik werd slechts gedeeltelijk afgekeurd vanwege de pols handicap en door de diagnose “ziekte van Stills” (auto-immuunsysteem ziekte).

Ondertussen zat ik met een totaal vervuild lichaam en een onderkende ziekte die zelfs niet meer behandeld werd. Ik had ook te maken met restklachten en ik was dus nog steeds doodziek.

Ik moest alles zelf maar opknappen want het U.W.V. zag die worsteling geheel over het hoofd! Dit maakte alle problemen met de gezondheid alleen maar erger. En dat terwijl iemand anders met bijvoorbeeld een ernstige ziekte als kanker of M.S. van dit soort problemen helemaal geen weet had en de tijd kreeg om te genezen, moest ik me moe worstelen om als een zieke behandeld te kunnen worden.
Met name door de vermoeidheid en door  neuro-borreliose (de neurologische klachten doordat de borrelia bacterie in de hersenen zit) zag ik mijzelf niet in staat om te gaan werken.  Hierdoor begon ik een rechtszaak tegen het U.W.V. GAK waarin ik aan de kaak stelde dat het arbeidsgeschiktheids percentage dat zij hadden vastgesteld, niet overeenkomt met de werkelijkheid.

Het aanvechten hiervan is niet gemakkelijk, helemaal niet omdat de ziekte ondergewaardeerd is en dat heeft te maken met de moeilijkheid goede test uitslagen te verkrijgen. Veel mensen gaan voor een juiste diagnose en behandeling naar Duitsland of naar een laboratorium in Weert, maar dat geld had ik niet. Daarnaast kun je dus ook te maken hebben met een te late diagnose waardoor de diagnose en behandeling ook moeilijker worden, of je hebt te maken met rest klachten (restverschijnselen na het doormaken van de ziekte van Lyme). Hiermee wil men bij het U.W.V. GAK geen rekening houden.

De rechtszaak werd in totaal twee keer heropend door de rechtbank. Sinds februari 2016 weet ik dat ik de rechtszaak verloren heb. De rechtszaak heeft er wel toe bijgedragen dat ik in de afgelopen jaren mijn beperkingen  moeten kunnen aantonen aan het U.W.V. waarna ik alsnog werd afgekeurd. Niet vanwege de juiste diagnose overigens, dus  niet voor de chronische zieke van Lyme, maar vanwege allerlei andere diagnoses die gesteld zijn door meerdere specialisten.

Lees hier een online artikel: uwv arts gelooft niet in de ziekte van Lyme

Advertenties