De ziekte van Lyme kost een fortuin

Veel  zorg en behandelingen zijn aan mijn neus voorbij gegaan vanwege het gebrek aan geld, maar hierdoor moest ik eenvoudigweg voor mezelf aan de slag met goedkopere manieren van genezen, waardoor ik mij beter kon gaan voelen. Zo haalde ik steeds weer het volgende punt en kon ik weer een stap zetten in de goede richting. Omdat er voor chronisch Lyme patiënten geen uitgestippeld pad is of arts die zegt wat de volgende stap is, leer je meer en meer op jou zelf te vertrouwen en groeide het vertrouwen in mijn eigen intuïtie.

Het is daarnaast ook goed om de tijd te nemen voor je genezing en niet van de ene naar de andere (natuur)geneeskundige te stappen want je genezing kan je niet forceren. Het lichaam heeft baat bij de totale genezingscyclus; behandelen, ontgiften, rusten, en ondersteunen. Altijd in het achterhoofd houdend dat elke vooruitgang er een is, hoe klein ook.

Door geldgebrek kom je wel gemakkelijk in een sociaal isolement, omdat je je geld van een lage uitkering nou eenmaal moet besteden aan je behandelingen. Hiervoor is weinig begrip van de omgeving. Veelal veroorzaakt door gebrek aan inzicht, immers hoe is het mogelijk dat je dat allemaal mee moet maken? Eerder denkt men dat je schromelijk overdrijft als je verteld dat niemand je behandelingen wilt betalen en dat je overal zelf voor op moet draaien. Dit geldgebrek en daarom geen behandelingen kunnen betalen, naast het niet krijgen van erkenning van een multi- systeem ziekte drijft veel Lyme-patiënten regelmatig tot wanhoop.

In 2013,  2014 en 2015 zijn er een aantal Lyme patiënten hierom uit het leven gestapt door zelfmoord; zie: klik hier.

Lees hier een artikel over de ziekte van Lyme en armoede dat in maart 2016 is verschenen in “het Parool”en in de “Leeuwarder Courant” zie: klik hier.

Naar aan leiding van het verschijnen van  dit artikel kreeg ik een heel leuk aanbod voor een week vakantie in een stacaravan in Friesland dat ik natuurlijk geaccepteerd heb!

Ook heb ik inmiddels een koelkast gekregen van het armoede fonds te Amsterdam!

Advertenties