De ziekte van Lyme en dieet

Ik houd een natuurlijk dieet aan. Hierbij moet u denken aan biologisch eten, suikervrij tarwe vrij en zuivelvrij eten. Eet geen suiker!! De borrelia bacterie is er gek op en het lijkt erop dat ze zich eraan voedt!!! en zich hierdoor vermeerderd. Suiker is echt uit den boze!!!! Ook eet ik weinig tot nauwelijks vlees. Ik eet wel veel noten, zaden, veel groente, fruit, eieren en peulvruchten en bruine rijst. Het dieet schommelt wel eens en is aan verandering onderhevig omdat ik steeds op zoek ben naar het beste voor mijn gezondheid.

Volgens de Ayurvedische arts is rauwe groentes eten niet zo goed voor mijn spijsvertering en raad hij aan wel gekookt voedsel te nemen. Zo zie je dat ik toch weer mijn dieet aan ben gaan passen en gekookt voedsel neem. Een dieet moet ook bij je passen en jouw gezondheidstoestand. Daarna kon ik een tijd juist wel meer rauwe groente eten. Het verandert steeds.

Bij een goed dieet horen ook de juiste vetten zoals olijfolie, kokosolie en lijnzaadolie.
Kokosolie is een echte aanrader voor de Lyme patiënt en heeft de kracht de Borrelia te doden. U kunt drie eetlepels hiervan nemen per dag.

Daar ik in 2011 te horen kreeg dat ik een auto immuunsysteem ziekte had kreeg ik ook nog eens 2,5 jaar lang infusen tegen de artritis klachten toegediend. De dokters wilden gewoonweg niet meer geloven dat ik nog de ziekte van Lyme had want anders was er wel verbetering gekomen door de antibiotica kuren en de reguliere testen wezen bovendien niets uit.

Inmiddels merkte ik dat ik veel moest doen aan de gevolgen van zowel het antibiotica gebruik op mijn gestel en darmen. Ook moest ik veel doen aan de gevolgen van het gebruik van prednison en andere infusen.
Daarvoor was een aangepast suikervrij dieet en veel groente en fruit heel hard nodig. Ook heeft mijn dieet , waaronder heel veel sappen van verse groenten en fruit met verse gember en kruiden, mij ondersteund bij het afbouwen van de infusen tegen reuma en de prednison.

Advertenties