Cysten 3

Ik was afgelopen maandag bij de huisarts met wederom klachten van een opgezet been door vocht in het been en vocht in de knie veroorzaakt door het openbreken van cysten.

Achter en rondom het knie gewricht  ontwikkelen zich soms cysten die kunnen openbarsten, waardoor de pijn plotseling kan verergeren. Ongeveer 10% van de lyme patiënten met artritis als gevolg van de ziekte van Lyme ontwikkelt blijvende knieproblemen.  Afkomstig van het artikel van deze link: klik hier.

Als deze cysten openbreken door onder andere de behandelingen tegen lyme dan verspreid er zich vocht in het onderbeen en zet het been helemaal uit. Er komen dan ook weer meer spirocheten vrij afkomstig uit de gebroken cysten.

Voor de nieuwe lezers van dit blog: ik heb last van  lyme artritis en van blijvende knie problemen, want er is een aantal maanden geleden door de reumatoloog  vastgesteld dat er wat kraakbeen verdwenen is uit rechterknie na een episode waarin ik zelfs over was gegaan tot het gebruik van prednison.

Hierbij  informatie over cysten bij Lyme.

“De Borrelia bacterie heeft meerdere vormen! Deze verschillende vormen moeten op verschillende manieren aangepakt worden. Chronische Lyme patiënten zitten vol met de bacterie, omdat de bacterie zich jarenlang heeft kunnen delen.
Het gros kan aangepakt worden met langdurige antibiotica (of natuurgeneeskundige therapie ; note van de auteur van dit blog). Hiermee wordt de bacterie teruggedrongen. Daarna moet de cyste vorm worden aangepakt met cystebrekers.

De ziekte van Lyme is een besmetting met Borrelia. Borrelia is een bacterie die
behoort tot de spirocheten, een soort die de vorm van een spiraal, of ‘kurkentrekker’ heeft.
Borrelia is een zeer geavanceerde bacterie die trucjes in huis heeft om te
voorkomen dat ze uitgeroeid wordt.

Zo heeft ze drie verschijningsvormen of -locaties:

  • de gewone celwandvorm,
  • de cystevorm (ook wel celwandloze vorm, S-vorm of L-vorm)
  • de intracellulaire, waarbij een spirocheet of cystevorm zich binnenin een cel kan bevinden !!!

De cystevorm is een opgerolde spirocheet en moet d.m.v. cystenbrekers open gemaakt
worden. Als de spirocheet antibiotica tegen komt kan het zich gaan oprollen in
een cystevorm. In gunstige omstandigheden rolt de bacterie zich weer uit van
cyste naar spirocheet. Cysten en gewone spirocheten kunnen nieuwe borrelia aanmaken als de leefcondities goed zijn.

Cysten kunnen meerdere maanden slapend doorbrengen en terug tot leven komen als de omstandigheden wat wijzigen. Een spirocheet of een cyste kan zich opsplitsen in een reeks granules of één granule afsplitsen. Iedere granule bevat dan alle DNA om terug een spirocheet te worden. (Eén spirocheet kan zich opsplitsen in 40 granules.)”

Bron:  Ziekte van Lyme.

In onderstaand filmpje ziet u een spirocheet vorm die zich oprolt in een cyste vorm.


De huisarts heeft bij mij vocht uit het been afgenomen in de hoop dat de druk op mijn been zou afnemen en dus de pijn zou verminderen. Ze heeft wel 3 spuiten vocht afgenomen.  De cysten waren dus al gebroken, want dat verklaard het opgezette been met vocht. Wat in de spuiten kwam was bloed en vocht.
Uit dit beenvocht dat is afgenomen door de huisarts zou dus ook nog eens Lyme te diagnosticeren moeten zijn, want dat vocht zou vol moeten zitten met spirocheten omdat de cysten zijn opengebroken en de spirocheten zijn vrijgekomen.

De meting bij de bio- resonantie therapeut gisteren bevestigt dit vermoeden en gaf een stijging aan van het aantalspirocheten . Zat ik eerst op nummer 2 bij de  bio-resonantietherapeut, nu zit ik maar liefst op 8! Er moet dus weer opnieuw begonnen worden met het behandelen van het toegenomen percentage spirocheten, na het openbreken van de cysten.

Dat is dus het bewijs dat deze theorie klopt en er wanneer  de cysten openbreken er meer spirocheten in het bloed aanwezig zijn als daarvoor.

Het is interessant dat dit uit dat vocht af te meten moet zijn,  want een echte diagnose is er feitelijk niet uit gekomen regulier.

Waardoor de cysten zijn opengebroken bij mij is onduidelijk bij het schrijven van dit blog.

Eerder gebeurde dit na het behandelen met druppels artemisia en kaardenbol afgewisseld. Soms kun je het openbreken bewerkstelligen door ineens met een te hoge dosis druppels te beginnen, zonder deze dosering eerst langzaam op te bouwen. Door de schok n omdat ze aangevallen worden rollen de spirocheten zich dan op tot cysten.

Eerder schreef ik over cysten op dit blog, zie: hier en hier. Hierin vertel ik o.a. dat de cysten open zijn gebroken na het behandelen van Bartonella (een co-infectie) via bio-resonantie therapie.

Gunstig is het wel dat de cysten open breken omdat de daaruit vrijgekomen spirocheten eindelijk behandeld kunnen worden. Ze worden als het ware uit hun “verstopplaats” gedreven en dat is maar goed ook. Dat het pijnlijk is moge duidelijk zijn. Mijn been is al vier dagen erg opgezet en heeft verzorging en rust nodig. Mijn knie is ook erg pijnlijk. Een steunkous erover heen geeft de juiste tegendruk aan het been, waardoor de zeurende pijn minder voelbaar is.

 

Advertenties

Over Chantal's blog

Persoonlijk Blog over de ziekte van Lyme, natuurgeneeskunde, medium schilderijen en tekeningen, spiritualiteit.
Dit bericht werd geplaatst in Lyme natuurlijk genezen, Ziekte van lyme en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Cysten 3

  1. shivatje zegt:

    Dat moet weer pijnlijk zijn.
    Verzorg je en hoop voor je dat het te dragen is.

    Aum Shanthi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s