Gemberthee zelf maken

Verse gember thee maak je door verse gember in stukjes te snijden en in een pannetje water mee te laten meekoken. Na ongeveer 20 minuten koken heb je dan verse gember thee. Je kunt hiervan drie kopjes of meer drinken per dag, na gelang de ernst van jouw klachten. Gemberthee heeft een heleboel voordelen, en is behalve pijnstillend en behulpzaam bij gewrichtspijnen ook een ondersteuning voor de lever.

De gember moet echt meekoken want alleen dan komen de medicinale eigenschappen vrij van de gember. Het is dus niet genoeg om water te koken en dan daarna pas de gember bij het water te doen en deze dan vijf of tien minuten te laten trekken. Op die manier krijg je dan wel een thee met een soort gembersmaakje maar veel geneeskracht zal er niet vanuit gaan, omdat de gember niet heeft meegekookt.

Gember thee kan pittig zijn en verwarmend (lekker in de winter). Als je het te pittig vindt drink het dan met honing. Citroen is ook een hele lekkere aanvulling op de smaak van de gemberthee. Gewoon wat citroen uitpersen en dit in jouw thee doen.

Kijk hier een filmpje over de voordelen van gember (engelstalig): voordelen van gember

 

Advertenties

Over Chantal's blog

Persoonlijk Blog over de ziekte van Lyme, natuurgeneeskunde, medium schilderijen en tekeningen, spiritualiteit.
Dit bericht werd geplaatst in Geneeskrachtige recepten, Verzamelcategorie, Voeding & Lyme. Bookmark de permalink .

2 reacties op Gemberthee zelf maken

  1. Pingback: Natuurlijke ontstekingsremmers bij (Lyme) Artritis | Chantal van Sundert's blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s