Waarom B12 spuiten (of niet)

Decennia lang ben ik vegetarisch geweest en ook nu eet ik met mate (heel weinig) vlees en soms vis. Vanwege de vermoeidheid en een vermoedelijke B12 opname stoornis in de cellen heb ik mijn huisarts zover gekregen een behandeling met het injecteren van B12 te starten. Veel Lyme-/ C.V.S-./ M.E patiënten hebben last van een B12 opname stoornis.Of een B12 tekort doordat de Borrelia Bacterie zich voedt aan B12. Lyme patiënten zouden daarom het beste standaard  hun voorraad B12 naar 800 (pmol) moeten brengen.

Hiervoor heb ik eerst mijn bloedwaardes laten bepalen en die waren te laag (214 pmol), reden genoeg om er mee te starten. Deze waarde is niet eens extreem laag, maar het gaat om een B12 opname stoornis. Zelfs mijn bio-resonantie therapeut kan geen B12 tekort meten, maar toch heb ik dat op celniveau.

De spuiten die ik krijg zijn Hydroxocolobalamine van het merk “Takeda”. Vorig jaar was ik ook begonnen met het injecteren van Hydroxocolobalamine maar kreeg dermate last van bijwerkingen dat ik hiermee gestopt ben. Het merk was anders “Centrafarm”  en dat dat verschil uitmaakt, merk ik nu ik ben aangevangen met de injecties van “Takeda”. Blijkbaar zit er in de spuiten van “Centrafarm”de hulpstof “benzylalcohol”, en die zit niet in de spuiten van “Takeda”.

Het injecteren van B12 vult niet alleen het tekort aan op celniveau maar heeft tevens een sterk ontgiftende eigenschap. Vandaar dat veel Lyme patiënten ervoor kiezen om  B12 te injecteren.

Het is te verwachten dat in het begin van het injecteren de bestaande klachten ernstig versterken, maar dat is geen reden om ermee te stoppen. Het is juist een bewijs dat er wel degelijk een tekort is aan B12 en je moet dus juist doorzetten hiermee.

Miasmen:

Wenselijk is wel dat het lichaam ook de B12 opname gaat verbeteren en daarom kan je je bio-resonantietherapeut ook nog vragen jouw miasmen te behandelen. Eerder schreef ik een blog over miasmen en B12 opname stoornis zie:klik hier .

Je kunt je miasmen ook laten testen bij een goede homeopaat. Miasmen zijn overgeërfde storende signalen in het DNA. Veel voorkomende diepe storingen in het DNA t.g.v. vorige generaties zijn: Gonococcinum, Luesinum, Psorinum, Tuberculinum, Syphilus en Metallum (miasmatische storingen door zware metalen).Dit kan aanleiding geven tot de meest uiteenlopende chronische klachten. Dat betekent o.a. dat er een opname probleem is in de cellen voor B vitamines.

Als je dit opspoort en laat ontstoren dan is het zo dat het lichaam na herstel wel weer zelf de B12 uit je voedsel op zal nemen en dat je helemaal geen extra B12 meer hoeft te supplementeren. Ook de elektro acupunctuur arts vertelde mij dat patiënten met o.a. ME/CVS heel goed geholpen konden worden door het onstoren van de miasmen. Google er maar eens op!

Ziekte van Addison Biermer:

Mijn bio-resonantietherapeut onstoort nu mijn miasmen. Daarnaast leer ik nu zelf injecteren, zodat ik niet telkens na de huisarts hoef te gaan om de injecties te krijgen. Sommigen zeggen dat je levenslang door moet gaan met de injecties wanneer je ermee begonnen bent. Er is ook een ziekte die veroorzaakt wordt door B12 tekort, dat is de ziekte van Addison Biermer. Hindrik de Jonge heeft hier een heel leven en website aan gewijd. Zie: klik hier

Sommigen Lyme patiënten spuiten echter geen B12, maar nemen dit liever in als supplement in de vorm van zuigtabletten. Er zijn echter verschillende theorieën over wat beter is; injecteren of smelttabletten nemen. Aan beide fronten verschillen de meningen hierover en de volgens de ene theorie is het ene beter dan het andere en omgekeerd. Wat mijn keuze heeft bepaald  is dat de injecties dieper de cellen binnendringen en dat is wat ik belangrijk vindt. Daarnaast spuiten de meeste Lyme-patiënten die ik ken B12 vanwege het  ontgiftende aspect door de B12 injecties  en dat is ook voor mij heel erg belangrijk. Ook spuiten en daarnaast aanvullen met smelttabletten, schijnt goed te zijn. Via de smelttabletten krijg je dan toch elke dag op constante basis B12 binnen naast twee injecties in de week, en zo wordt de inname wat gelijkmatiger.

Proefbehandeling:

Hieronder nog een tekst over het starten van een proefbehandeling voor B12. Je kunt deze meenemen en aan je huisarts voorleggen. Waarschijnlijk heeft de huisarts wel al in de verte hierover gehoord, maar vooralsnog lijkt het er meer op dat deze manier van proef behandelen meer iets is wat door een specialist wordt uitgevoerd.

“De beste proefbehandeling gaat als volgt: De dokter laat eerst het algemene bloedbeeld, de B12-, foliumzuur-, B6, homocysteïne- en methylmalonzuurwaarden in het bloed meten. Daarna wordt de behandeling gestart met elke week twee injecties van 1000 microgram hydroxocobalamine diep in de (bil)spier en dat gedurende 5 weken. Na die 5 weken worden weer de homocysteïne- en methylmalonzuurwaarden in het bloed gemeten. Als deze waarden duidelijk lager zijn dan voor de behandeling, dan was er dus sprake van een tekort aan B12 in de weefsels. Hiermee beschikt de dokter over een objectieve manier om de proefbehandeling te beoordelen. Maar altijd dient de dokter af te gaan op wat de patiënt zegt. Dus als de klachten afnemen door de injecties, dan is dat het bewijs dat er sprake was van een tekort. Het is dan verstandig om de behandeling voort te zetten, omdat een B12-opname probleem veelal blijvend is. 
Als de proefbehandeling alleen aan de hand van vermindering van klachten wordt beoordeeld, dan is het soms noodzakelijk om deze na de eerste vijf weken naar eens per week te gaan en dit meerdere maanden vol te houden. Als de klachten al heel lang bestaan, dan duurt het soms ook lang voordat er herstel voelbaar is. 

Wijk ook gerust uit naar een specialist (Dr. Auwerda,  Zuiderzee ziekenhuis Lelystad) als je twijfel hebt hierover of op tegenwerking stuit bij jouw huisarts.

Methyleren

Ook is het belangrijk te weten dat sommige mensen meer hebben aan een ander vorm van B12 dan Hydroxocolobalamine namelijk B12 in de vorm van Methyl. Deze vorm is als injectie niet te verkrijgen in Nederland, maar kan alleen op bestelling uit Duitsland geleverd worden via:klik hier. De ampullen kosten €28,00 per tiens stuks. De verzendkosten komen neer op €15,00 .

Dat komt omdat bij de Hydroxocolobalamine de B12 nog omgezet moet worden in het lichaam naar Methylcobalamine. Dit heet methyleren en dit proces kan niet door elke persoon worden uitgevoerd. Het schijnt zelfs zo te zijn dat 1 op de 10 patiënten hier last van hebben. Er zit dan niets anders op dan de Methyl variant zelf te kopen in Duitsland.

De  Hydroxocolobalamine ampullen worden wel vergoed door de verzekeraar. Mocht je ze moeten kopen, dan kosten de ampullen slechts ongeveer €0,98 ct. per stuk. Per week gebruik ik twee ampullen.

Boeiend artikel lezen over “B12 injecteren en er mogen zijn” : klik hier.

Waarom je geen B12 smelttabletten of pillen moet nemen lees je hierklik hier

Er is zoveel meer te vertellen over B12 en welke vorm ervan je het beste kunt nemen, maar ik houd het hierbij. Mocht je aanvullingen hebben, dan hoor ik deze graag.

 

Over Chantal's blog

Persoonlijk Blog over de ziekte van Lyme, natuurgeneeskunde, medium schilderijen en tekeningen, spiritualiteit.
Dit bericht werd geplaatst in Lyme natuurlijk genezen, Omgaan met chronische ziekte en beperkingen, Verzamelcategorie, Ziekte van lyme, Ziektes Algemeen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s