Solk traject

Hallo allemaal,

Ik ben onder behandeling van een psychiater. De neuroloog van het AMC vond dat ik geholpen was met het SOLK traject, een traject voor mensen met lichamelijk  onvoldoende verklaarbare klachten. Terwijl een goede Lyme specialist mij heeft gediagnosticeerd op grond van de symptomen!!Such madness!

Iedereen weet dat ik de ziekte van Lyme heb en iedereen weet dat de klachten die ik heb daarbij horen.

Ik word al vier jaren hiervoor behandeld in het natuurgeneeskundige circuit. Alleen kreeg ik tussentijds ook een andere diagnose, waardoor er verwarring onstond. Dat was de diagnose “ziekte van Stills”.

Dus zegt het UWV, u heeft niet de ziekte van Lyme. En ook de specialist van het AMC zegt dat. Dus spreken de specialisten elkaar tegen.

Maar de wetenschap loopt achter de feiten aan en dus doet het UWV mee.

En dat is waarom het traject moet volgen, want zij bepalen mijn uitkering.

Het UWV was blij dat ze me ergens onder konden brengen. “Hoera, ze heeft Solk klachten; Lichamelijk Onvoldoende Verklaarbare Klachten”. Ze vertelden erbij te denken dat ik van het traject ga opknappen. Dus ze wachten nog tot december af eer er weer een beoordelingsgesprek komt. Tot die tijd ben ik niet beschikbaar voor werkzaamheden vanwege “psychische klachten”. Zo draaien ze je een rad voor ogen, maar hier kan ik intussen goed mee omgaan.

Tot die tijd zit ik bij mijnheer psychiater. Een keer in de week. Ik geef het toe, er zijn ergere dingen op de wereld.

Alleen blij ben ik er niet mee. Ik heb gisteren een hoofd vol met onderwerpen gekregen en deze gedachten blijven in mijn hoofd hangen tot wel twee dagen lang. Vanwege de neurologische (rest)verschijnselen doe ik er erg lang over om informatie te verwerken. Dat is erg vermoeiend en het veroozaakt rare stuiptrekkingen in mijn gezicht. Het was zo’n gesprek waarbij je je machteloos voelt en je emoties alle kanten opvliegen omdat je de draad niet vast kunt houden in het gesprek. Een gesprek waarbij je over je grenzen gaat omdat je alles moet uitleggen en je je boos voelt en machteloos tegelijk.

Ik ga juist nooit meer over mijn grenzen, want dan weet ik wat er gebeurd. Dus vandaag moe, moe, moe. Dat zijn de consequenties.
Al die tegenwerking blijft het nog lang duren? Gelukkig horen we steeds meer over de ziekte van Lyme. Maar gedragstherapie als oplossing voor Lyme? Het is toch een moeten en de waarheid word ook nog eens recht in je gezicht ontkend.

Dus ik zal wel moeten.Het UWV heeft geen mededogen met Lyme patiënten, en zonder wetenschappelijk bewezen diagnose geen uitkering. Dus voortaan zit ik wekelijks “gezellig” een uurtje bij de psychiater te bomen. Kom ook langs, het is in het VUMC daar kun je lekker koffie drinken. Ik ga ook vragen of ze mijn schilderijen willen tentoonstellen.Dan kan ik er misschien wel naar kijken in de toekomst onder het genot van een bakje leut. Kijk zo haal je weer  voordeel uit een nadeel.

Hierbij een filpmje waarop Avril Lavigne huilend in een interview over de ziekte van Lyme verteld. De slechte kanten van het verhaal verteld ze maar ook het mooie eraan als ze zegt: dat ze er nu voor gaat; “Ik heb een tweede kans gekregen in het leven”, aldus Avril.

Klik op onderstaande link om het filmpje te bekijken.


Avril Lavigne verteld haar verhaal over de ziekte van Lyme

 

En nog een citaat van het lyme-forum van iemand (anoniem) over het Solk traject:

“Het praatclubje SOLK…. In de SOLK branche daar wordt veel geld over de ruggen van patiënten verdiend.
Ook mensen met Lyme die blijvende klachten houden probeert men er naar toe te sturen. SOLK therapie betekent Cognitieve Gedragstherapie en gaan sporten. Dat is ronduit misbehandeling te noemen en kan mensen-patiënten achteruitgang en schade geven.
Veel mensen laten zich toch door de huisarts of medisch specialisten in de psychische hoek, SOLK hoek, drukken.
Mensen zouden zich daar meer tegen moeten verzetten en weigeren, want van SOLK wordt een Lyme patiënt net als een Q-koorts patiënt niet beter van.”

Ik ben het er helemaal mee eens.

liefs, Chantal

Over Chantal's blog

Persoonlijk Blog over de ziekte van Lyme, natuurgeneeskunde, medium schilderijen en tekeningen, spiritualiteit.
Dit bericht werd geplaatst in Omgaan met chronische ziekte en beperkingen, Ziekte van lyme en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Solk traject

  1. Dit is op Chantal van Sundert's blog herblogden reageerde:

    Vandaag heb ik het blog uitgebreid met een filmpje van Avril Lavigne; een artieste die de ziekte van Lyme heeft gehad.

  2. shivatje zegt:

    Toch erg dat men altijd van diagnose veranderd omdat de wetenschap het zelf niet weet. En omdat men de patiënt niet echt aanhoort en zo dan maar een eigen diagnose gaan stellen.
    Gewoon erg dat mensen met de ziekte van Lyme zo moeten vechten.

    Aum Shanthi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s