Atypische paniekaanvallen kunnen een uiting zijn van chronische borreliose

Ja hoor …na vele onderzoeken die ik maar gedaan heb voor het verzekeringswezen is de diagnose binnen; een neurologische ziekte, arts weet niet wat het is..maar het advies is “psychiater voor angststoornis”. De diagnose van het UMC Radbout : “chronische ziekte van lyme” wordt geheel terzijde geschoven! De literatuur over de ziekte van lyme  waarmee ik kwam aanzetten wilde hij niet lezen en hij zei duidelijk en beslist: “U heeft geen ziekte van Lyme!” Het is werkelijk om je rot te lachen, zij het niet dat ik wel degelijk aan de gevolgen van een neuro-borreliose lijdt.

Daarnaast is de diagnose ME gesteld door een Lyme vriendelijker arts. Deze bevestigd met deze diagnose enkele wat de Lyme specialiste ook stelt; restklachten n.a.v. een doorgemaakte of persisterende ziekte van Lyme. Gezien de arbeidsdeskundigen naar eigen zeggen “niets doen met de diagnose ziekte van Lyme” zijn hier dan weer twee nieuwe diagnoses die de beperkingen aangeven.

Daarnaast valt het me op dat ik ’s ochtend wakker wordt met een tong van rubber, uitgedroogd en vele malen moeier dan de avond daarvoor als ik ga slapen. “s Ochtends ben ik dus moeier dan ’s avonds. Het valt me hierbij op dat ik heel diep adem en soms lijkt het wel of de adem stilstaat en ik geen adem haal. Hierom ben ik naar de huisarts gegaan en heb ik besproken of ik evt. aan een slaapapneu lijdt (eh ja, dat bestaat en nee ik ben niet hypochonder). Dit vond ze aannemelijk en zij heeft me verwezen naar een KNO arts voor verdere maatregelen. Aan een slaapapneu valt wel wat te doen. Er zijn b.v. zuurstofmaskers hiervoor waardoor je in de nacht meer zuurstof binnenkrijgt en hopelijk uitgeruster wakker wordt. De vermoeidheid kan ook al komen b.v. als je altijd door je mond ademt i.p.v. door je neus. Ik zou wel willen leren door mijn neus te ademen als ik slaap.
Meer weten over wat een slaapapneu is? Als je googled op “slaapapneu” kan je veel informatie hierover vinden. In elk geval zal ik na een intake worden uitgenodigd in de slaapkliniek waar ik een nachtje ter observatie zal worden opgenomen en zo hoop ik beter te weten komen wat er precies speelt en hopelijk kan er wat aan gedaan worden.

Hierbij  een artikel over neuro borreliose en angstaanvallen.

*Alles van dit blog mag gedeeld worden mits er een link naar mijn blog bij staat en u er de naam van de auteur, mijn naam, Chantal van Sundert, bij vermeld. Denk ook eens aan het overmaken van een donatie. Een donatie wordt zeer op prijs gesteld.
Vriendelijk bedankt voor uw medewerking.

dr Erwin J.O. Kompanje

Borreliose (ziekte van Lyme) is een acute infectieziekte, maar kent ook een chronische variant. Net als syphilis wordt borreliose door een spirocheet veroorzaakt. Net als syphilis is de ziekte in chronische vorm een multisysteemziekte, wat wil zeggen dat meerdere orgaansystemen aangedaan kunnen zijn. Net als syphilis in de vorige eeuwen wordt chronische borreliose de ‘grote imitator’ genoemd. De neurologische en neuro-psychiatrische verschijnselen van chronische syphilis en chronische borreliose lijken op ‘gewone’ neurologische en psychiatrische aandoeningen, zijn vaak aspecifiek en daardoor worden veel artsen en psychiaters op het verkeerde been gezet als zij een patient krijgen met dit soort aspecifieke verschijnselen.

Neem bijvoorbeeld paniek-aanvallen (panic-attacks) als uiting van een paniekstoornis. De paniekstoornis is een psychische aandoening die ingedeeld wordt bij de angststoornissen. Kenmerkend is een ‘out-of-the-blue’ optreden van lichamelijke verschijnselen (snelle ademhaling, snelle hartslag, trillende spieren, duizeligheid) die gepaard gaat met grote angst. De persoon denkt dat hij/zij dood gaat of…

View original post 510 woorden meer

Over Chantal's blog

Persoonlijk Blog over de ziekte van Lyme, natuurgeneeskunde, medium schilderijen en tekeningen, spiritualiteit.
Dit bericht werd geplaatst in Omgaan met chronische ziekte en beperkingen, Ziekte van lyme. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s