Miasmen en B12 opname probleem

Ongeveer een half jaar geleden bedacht ik mij dat de neurologische problemen wellicht op te lossen zijn met B12. Er zijn mensen met de ziekte van Addison Biermer die hiervoor levenslang B12 spuiten. De ziekte is ontstaan door een chronisch vitamine B12 tekort en er kan hierdoor schade zijn ontstaan die niet omkeerbaar is zoals allerlei vormen van geheugenverlies, concentratiestoornissen, brainfog etc.

Omdat ik bij de ME en CVS specialist was besprak ik dat met hem en hij stelde een proefbehandeling voor met B12 injecties van drie maanden. Ik dacht echter , in de gedachtengang van Hindrik de Jong, dat drie maanden tekort is en ik minstens 1 jaar lang met B12 injecties aan de slag zou moeten. Ik had me  hierover geïnformeerd bij Hindrik de Jong, wiens vrouw de ziekte van Addison Biermer heeft en daardoor ernstig ziek is geworden. Een lange weg van artsbezoeken volgden tot ze uiteindelijk zelf begonnen zijn met het injecteren van B12 spuiten. Met uitstekend resultaat, volgens Hindrik de Jong en zijn vrouw. Wil je hier meer over weten dan verwijs ik je naar de website van Hindrik de Jong; website Hindrik de Jong. Het B12 verhaal heeft veel meer nuances dan deze die ik hier neer schrijf, maar voor mijn verhaal komt het erop neer dat ik het wel wilde proberen en ik begon ermee om B12 te injecteren.

Mijn gevoel was er vanaf het begin alleen  duidelijk over dat ik deze spuiten niet hoefde. Mijn gevoel is mijn beste raadgever, alleen heel af en toe besluit ik wel eens om dingen te proberen ondanks dat mijn gevoel zegt dat dat niet hoeft.  Dus toch zette ik door. Ik reageerde niet goed op de spuiten, wat teleurstellend was. Al met al had ik ook bij mijn huisarts op tegenwerking gestuit  en bij de specialist en nu werkte de spuiten ook nog niet. Tenminste, ik had er een allergische reactie op. Ik kwam erachter dat de spuiten met Hydroxocobalamine (B12)  die ik voorgeschreven had gekregen de hulpstof “bezylalcohol” hadden, en ik dacht dat ik daarop wellicht slecht reageerde.

Ik verdiepte mij daarom in een ander soort B12 spuiten “Methyl” die alleen als hulpstof water en zout bevatten. Deze spuiten kun je zelf legaal  kopen, zonder recept in Duitsland bij apotheek Arnika : Apotheek Arnika. Maar de verzendkosten  (E15,00) en de prijs van de spuiten (ongeveer E30,00) waren dusdanig dat ik het ook maar even links liet liggen.

Daarna besloot ik B12 zuigtabletten te nemen. In de Lyme-groep op Facebook vertelde ik mijn verhaal en daar kreeg ik de tip mijn miasmen te laten testen bij een goede homeopaat. Miasmen zijn overgeërfde storende signalen in het DNA. Veel voorkomende diepe storingen in het DNA t.g.v. vorige generaties zijn: Gonococcinum, Luesinum, Psorinum, Tuberculinum, Syphilus en Metallum (miasmatische storingen door zware metalen). Dit kan aanleiding geven tot de meest uiteenlopende chronische klachten. Dat betekent o.a. dat er een opname probleem is in de cellen voor B vitamines.

Als je dit opspoort en laat ontstoren dan is het zo dat het lichaam na herstel wel weer zelf de B12 uit je voedsel op zou kunnen nemen en dat je helemaal geen extra B12 hoeft te supplementeren. In de Lyme- groep werd gezegd dat veel Lyme patiënten deze miasmen hebben, en mijn elektro acupunctuur arts van vandaag vertelde dat zij patiënten met ME/CVS had behandeld die heel goed geholpen konden worden door het onstoren van  de miasmen.

Daarom heb ik dus de test gedaan en er kwam inderdaad zo´n erfelijk belasting uit.

Chantal mijn Kunst miasmen

Dit schilderij stelt schade & het herstel voor van de miasmen in de cellen (de belastte cellen).

Ik ben blij dat dat boven water is gekomen, want het betekent wel dat een belangrijk radertje in mijn systeem weer aan de gang gebracht zou kunnen worden.

Ik ben ook blij dat ik mijn intuïtie heb gevolgd en dit heb laten onderzoeken en wellicht zo tot een oplossing kan komen en niet levenslang B12 hoef te supplementeren of injecteren maar dat ik mijn zelfherstellend vermogen blijf aanspreken en zo herstel wat er nog te herstellen valt.

Hierbij een artikel over miasmen: artikel over miasma.

Toch is het voor vele chronische (lyme) patienten niet genoeg om alleen de miasmen te laten behandelen en nemen velen extra suppletie van B12. De meeste doen dat vanwege vitamine B12 opname stoornis en herstel van de darmen. Er is natuurlijk niets op tegen dat (tijdelijk) te doen en natuurlijk de moeite van het uitproberen waard, want we hebben al genoeg om van te genezen en soms is B12 suppletie daarbij gewoon nodig. Het is daarnaast wel aan te raden ook naar je miasmen te laten kijken, en deze te laten ontstoren zodat het lichaam wordt aangesproken op het zelfherstellend vermogen.

*Alles van dit blog mag gedeeld worden mits er een link naar mijn blog bij staat en u er de naam van de auteur, mijn naam, Chantal van Sundert, bij vermeld.

Over Chantal's blog

Persoonlijk Blog over de ziekte van Lyme, natuurgeneeskunde, medium schilderijen en tekeningen, spiritualiteit.
Dit bericht werd geplaatst in Lyme natuurlijk genezen, Ziekte van lyme, Ziektes Algemeen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Miasmen en B12 opname probleem

  1. Marianne zegt:

    Je lichaam is de beste raadgever samen met je intuïtie. Fijn om te weten waar je nu aan toe bent door goede raad en mag gaan opknappen.

    Zelf heb ik ook chemo geweigerd omdat m’n lichaam heftig reageerde en voel me er nu goed bij.

  2. Dit is op Chantal van Sundert's blog herblogden reageerde:

    Vergeet niet je miasmen te laten checken zodat je B12 opname probleem kan oplossen.

  3. Pingback: Waarom B12 spuiten (of niet) | Mijn leven met de chronische ziekte van Lyme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s