Heet water kuur

Het beste is om bronwater te drinken. Zeker na een behandeling met b.v. bioresonatie wil je je afvalstoffen kwijt en dan wordt er geadviseerd heel veel schoon water te drinken. Bronwater is het schoonst en ondersteunt dit proces optimaal omdat er geen stoffen bij ingenomen worden die je lichaam belasten maar juist aanvullen (mineralen e.d.).Je kunt ook zelf je water filteren door middel van een brita -kan of zelfs een filtersysteem op je kraan aan te leggen (duur).

Het kopen van bronwater kan echter voor velen teveel kosten. Daarnaast levert het kopen van bronwater een hoop vervelende afvalproducten (plastic, karton) op en dat wil je niet.

Daarom wordt er toch nog naar water uit de kraan gegrepen. Steeds meer merken we  aan berichten uit de media dat dit water al lang niet meer zo schoon is en zelfs schadelijke stoffen kan bevatten. Daarom wordt  dit afgeraden als het gaat om ontgiften. Maar wat kan je dan nog doen?

Heet water kuur uit de Ayurveda

Omdat ik een poosje geleden in behandeling was bij een Ayurvedische arts deel ik daarom hier de `heet water kuur`. In de Ayurvedha wordt gezegd dat deze kuur kalmerend werkt bij Kapha en Vata mensen. De kuur versterkt daarnaast de spijsvertering. Voor niet Vata of Kapha mensen lijkt het me ook lekker om heet water te drinken, maar ik weet dus niet wat de Ayurveda daarover voorschrijft.

De kuur bestaat eruit om elke dag twee liter gekookt water te drinken een tip hierbij is om het water twintig minuten te laten koken. Door het lange koken wordt het spijsverteringsvuur aangewakkerd. Dit vergroot de stofwisseling en bevordert de ontgifting. Vervolgens het water overschenken in een thermosfles en zo kun je er de hele dag kleine slokjes van drinken. Zorg ervoor dat je het water voor 15 uur allemaal opgedronken hebt. Van ’s middags 15 uur tot ’s nachts 3 uur is de lever namelijk erg actief.

Om het heilzame effect van deze kuur te versterken kun je twee plakjes gember  mee laten koken of een mespuntje gemberpoeder.Ook kun je er een theelepel kurkuma in doen.

Dat gemberwater is tevens een natuurlijke galsteen & leversteenvergruizer. Het zou als je dit drie weken achter elkaar drinkt jouw stenen laten vergruizen. Dit las ik in een artikel over de alternatieve gal- en leverreiniging van Andreas Morritz. Link: http://www.menssana.nu/pages/nl/publicaties/voeding/alternatieve-leverreiniging—bioresonantie-korrels.php

NOTE! Het koken van water zou schadelijke bacteriën doden maar het zijn niet de bacteriën waar we bang voor zijn maar de toevoegingen van chemische middelen om water schoon te houden. Gekookt water is dus niet per defenitie gezonder dan Nederlands kraanwater. Ik probeer enkel meerdere visies  te geven op hoe  en welk water je kunt gebruiken voor het verbeteren van jouw gezondheid.

Bewaren van water

Hierbij een tip over het gebruik van plastic waterflesje. Gebruik geen water dat langer dan twee dagen in een flesje heeft gestaan en maak je flesje telkens zeer goed schoon. Het water dat langer dan twee dagen bewaard is in een flesje bevat zeer agressieve bacteriën die niet goed voor je zijn. Beter nog is om helemaal geen plastic flesje te gebruiken en het water te bewaren in een thermosfles.

Elk mens heeft water nodig

Hier een tip ook voor als je geen lyme hebt maar wel gezond wilt leven. Een mens heeft veel water nodig. Per dag zou een men tussen de anderhalf en twee liter water  kunnen drinken en veel mensen zitten daaronder. Er wordt veel koffie en zwarte thee, frisdank en fruitsappen gedronken maar dat is geen water! Allerlei vervelende gezondheidsproblemen kunnen al verminderen en opgelost worden als men meer  en schoon! water gaat drinken.

Speciaal bij ontgiften drink je meer water zo ongeveer tussen de twee en drie liter ter dag. Laat koffie dan staan!

Op dit plaatje kun je zien waarvoor water drinken goed is voor je lichaam.

Water-heel-belangrijk

Tot slot

Heb je hier iets aan gehad? Geef me dan een like of schrijf een comment. Dat vindt ik altijd leuk om te lezen!
*Alles van dit blog mag gedeeld worden mits er een link naar mijn blog bij staat en u er de naam van de auteur, mijn naam, Chantal van Sundert, bij vermeld. Denk ook eens aan het overmaken van een donatie. Mijn blog wordt dagelijks bezocht; er zijn al meer dan 9000 mensen die hun weg hebben weten te vinden naar mijn blog. Een donatie wordt daarom zeer op prijs gesteld (zie pagina donaties voor gegevens van de bank).Vriendelijk bedankt voor uw medewerking.

Advertenties

Over Chantal's blog

Persoonlijk Blog over de ziekte van Lyme, natuurgeneeskunde, medium schilderijen en tekeningen, spiritualiteit.
Dit bericht werd geplaatst in Lyme natuurlijk genezen, Ziekte van lyme en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Heet water kuur

  1. shivatje zegt:

    Wat men ook aan het water kan toevoegen is op 1liter water 10ml verse citroen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s