De juridische procedure

Vorig jaar maakte ik bezwaar tegen de beslissing van de uitkeringsinstantie over het gestelde arbeidsgeschiktheidspercentage. Dat liep uit op een rechtzaak in juli 2013.

Dit jaar in juli, een jaar later dus, was de tweede zitting. Helaas was de rechter van de eerste zitting met pensioen gegaan en kreeg ik weer een andere rechter voor mijn neus. Ook ditmaal een vrouw, dat stelt op de een of andere manier toch gerust 🙂 gezien het bijna onmogelijk is een rechtzaak met dit ondewerp te winnen.

Tussen de twee zittingen in werd er door de rechtbank een onderzoek ingesteld en hiervoor zocht men naar een specialist op het gebied naar de ziekte van lyme. Die werd niet gevonden, want mijn eigen specialiste mocht niet opgeroepen worden en de andere specialist in Nederland daar was ik net onder behandeling gegaan voor een second opinion. Ik heb een diagnose op vermoedelijk lyme met restklachten en/of persisterende lyme, maar dat is niet goed genoeg voor het U.W.V. Gak.

stress

Wat duurde het lang eer de rechtbank met een specialist aankwam zetten. Ik droeg tal van medisch specialisten voor die ik in samenwerking met `Stichting Tekenbeetziekten` aan kon dragen, ook uit het buitenland, maar deze werden niet toegestaan.

Tenslotte werd er iemand aangewezen door de rechtbank. Dat was een neuroloog zonder kennis van de ziekte van lyme. In een onderzoek dat veel te lang duurde en waarin ik vijf keer aangaf pijnklachten te hebben en ook aangaf  met het gesprek te willen stoppen, kwam als resultaat dat ik niets meer en niets minder arbeidsgeschikt was dan het door het U.W.V. Gak gestelde percentage. Dat was teleurstellend en ik was gebroken van het onderzoek en moest daarna weer enkele maanden wachten eer de tweede zitting plaats vond.

Deze zitting heeft inmiddels plaats gevonden en inmiddels is er alweer uitstel van de uitspraak met 8 weken wat me niets verbaasd, want ook de rechter zal zich wel geen raad weten met de situatie.

Intussen stelde de neuroloog in het ziekenhuis waar ik heen was gegaan voor een second opinion wel neurologische afwijkingen vast en stelde een viertal van nieuwe onderzoeken voor, naast de vier onderzoeken die ik al gedaan had. Ik had hier helemaal geen zin in, ook omdat hij stelde dat ik in geen geval de ziekte van lyme zou kunnen hebben. Toch vond deze neuroloog wel neurologische afwijkingen en de neuroloog die door de rechtbank was aangewezen niet. Dat is toch opmerkelijk.

Kort geleden heb ik met heel veel tegenzin toch besloten de viertal onderzoeken door te laten gaan in het ziekenhuis, ook omdat het het U.W.V. Gak gaat om te beoordelen op beperkingen en als de neuroloog goed mijn beperkingen in kaart kan brengen , dan zal het U.W.V. daar wel rekening mee moeten houden. Ik moest me er echt toe zetten want het gevolg zal zijn dat ik weer veel tijd kwijt zal zijn aan onderzoeken en ook aan een neuro psychologische test die het U.W.V. Gak als belangrijke graadmeter ziet voor bestaande neurologische klachten. Een traject waar drie maanden onderzoek voor staat. Ik ervaar dit allemaal als zeer veel oponthoud, en ik vind het frustrerend dat het U.W.V.Gak de brieven van de medische specialiste uit Nijmegen niet serieus neemt. Notabene de diagnose van de  lymespecialiste in het lyme specialisten centrum in Nijmegen.

Zodoende komt het dat ik kortgeleden met een aantal nieuwe medische brieven en onderzoeksresultaten kwam aanzetten bij de medische herkeuring van het U.W.V. Gak die nu toch wel beginnen in te zien dat het niet zo maar iets is. Ik kom n.l. echt met klachten en probeer niet een slaatje te slaan uit de situatie vanwege het geld, wat ze dus blijkbaar denken bij mensen waar aan de buitenkant niets te zien valt. Aan mij valt niets te zien (nou ja niets noem het maar niets; ik beweeg en praat heel langzaam) maar dat betekent natuurlijk niet dat ik niets heb. Dat is zo vervelend van onzichtbare klachten. Klachten die er wel zijn, maar niet of moeilijk aantoonbaar zijn.

Je begrijpt dat mijn hoofd niet echt stond naar schilderen en duiden en ook niet naar bloggen, de dingen die me plezier geven. Deze periode is zo tijdrovend en frustrerend, maar gelukkig lijken er ook lichtpuntjes te komen en lijk ik meer grond onder de voeten te krijgen inzake de juiste beoordeling. En daar is het allemaal om begonnen.

Alles van dit blog mag gedeeld worden mits er een link naar mijn blog bij staat  en de naam van de auteur, mijn naam, Chantal van Sundert, bij vermeld. Vriendelijk bedankt voor uw medewerking.

Over Chantal's blog

Persoonlijk Blog over de ziekte van Lyme, natuurgeneeskunde, medium schilderijen en tekeningen, spiritualiteit.
Dit bericht werd geplaatst in Omgaan met chronische ziekte en beperkingen, Ziekte van lyme en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s