Lymfedrainage bij de ziekte van lyme

Zojuist weer een lymfedrainage behandeling gehad en dat doet mij erg goed.
Lymfedrainage is een zachte massagetechniek ter ondersteuning van het afvoeren van afvalstoffen in een lichaam waar het lymfesysteem niet goed werkt.

Bij de behandeling van de ziekte van lyme blijven veel afvalstoffen achter in de lymfen en het is goed deze er op deze manier uit te werken en je imuumsysteem te versterken. Het is echt een aanrader….voor mijn lymeklachten is het ook heel goed omdat ik last heb van tanden, kaak en hersenen en als ze dat masseert is perfect- Ook over het hoofd, in de nek en in de schouders schijnen lymfe te zitten. Ik voel me in elk geval wat beter na elke behandeling.

‘Manuele lymfedrainage is een hele rustige en zachte massagetechniek, speciaal bedoeld voor het bestrijden van lymfe-oedeem. Dr. Vodder ontwikkelde deze techniek rond 1930. Opvallend is dat er vooral gewerkt wordt met rustige huidverschuivingen met een “drukfase” en een “drukloze fase”. De drukfase zorgt voor voldoende opening van de kleinste lymfevaatjes vlak onder de huid, die met een soort verschuifbare klepjes zijn afgesloten. Hierdoor kan de lymfe in het lymfevat komen. De drukloze fase geeft de lymfevaatjes weer de gelegenheid zich te sluiten, waarna de lymfe verder kan worden afgevoerd.”

Bron: klik hier.

Over Chantal's blog

Persoonlijk Blog over de ziekte van Lyme, natuurgeneeskunde, medium schilderijen en tekeningen, spiritualiteit.
Dit bericht werd geplaatst in Ziekte van lyme en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s