You’re not Alone

How do you like my art?

alleen geboren tweeling 004

Alleen geboren tweeling/ You are not Alone. Het ongeboren kind is symbolisch en staat voor een nieuw begin. Daarnaast is het een verwerkingsproces van belangrijke inzichten over “alleen geboren tweelingschap” waarbij een helft van de tweeling vroegtijdig komt te overlijden in de baarmoeder en een trauma ontstaat bij de alleen achtergebleven tweeling nog voordat deze ter wereld komt. De doodgeboren tweelinghelft zie je links, als rood figuurtje. Gevoelens die de alleen geboren tweeling in zijn/haar leven parten spelen zijn het gevoel in de steek gelaten te zijn, schuldgevoelens omdat de sterkere helft wel mocht overleven, het gevoel ook dood te willen net als de tweelinghelft die is overleden etcetera.

echts in de baarmoeder zit de volwassen geworden alleen geboren tweeling die een nieuwe geboorte ondergaat (transformatie kop van de slang) door in gesprek te gaan met haar doodgeboren tweelinghelft. Hierdoor kan deze ervaring een plek krijgen en komt er eindelijk rust in het leven van de alleen geboren tweeling die na al die jaren de gevoelens eindelijk een plek kan geven. Het maken van het schilderij was ook beleving daarvan en een rituele belevenis waardoor ik betekenis kon geven aan deze ervaring. De mooie kleuren, het goud en de confetti symboliseren allemaal het feestje van de hergeboorte maar nu met de wetenschap een helft van een tweeling te zijn. Tussen hen in in het roze de “moederkoek aan de navelstreng” die fungeert als microfoon zodat beide helften van de tweeling zich goed kan laten horen. In het gouden embryo met her en der een groen blaadje dat de tweeling omringt staat rechts de God Atlas die het proces begeleid en ondersteunt. Atlas draagt volgens de legende het hemelgewelf op zijn schouders.

Aan de rechterkant van het embryo zie ik gezicht van het Orakel naar buiten steken dat spreekt/of zingt; een stem die uiting geeft aan deze ervaring.Het schilderij zit vol met symboliek waardoor het werkelijk een waardevol schilderij is voor mij. Ik vind het een prachtig kosmisch kloppend plaatje.

Acryl op doek. Afmetingen: hoogte 80 cm x breedte 60 cm.

Meer weten of bestellen? Info: chantalvansundert@upcmail.nl

Of kom naar de expo vanaf 3 Augustus in “de Kunstkelder” te Haarlem, Drossestraat 2:  klik hier voor info.

Er is een OPENING op zondag 7 Augustus 16:00 uur. Welkom!

 

Over Chantal's blog

Persoonlijk Blog over de ziekte van Lyme, natuurgeneeskunde, medium schilderijen en tekeningen, spiritualiteit.
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in Kunst met een boodschap en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op You’re not Alone

  1. shivatje zegt:

    Het ongeboren kind wat prachtig Chantal

  2. Dank je wel Shiva. Het is ook symbolisch en staat voor een nieuw begin. Daarnaast is het een verwerkingsproces van allerlei nieuwe inzichten over alleen geboren tweelingschap. De doodgeboren tweelinghelft zie je links, als rood figuurtje.

  3. Dit is op Intuïtieve Spirituele Kunst Chantal van Sundert herblogden reageerde:

    Een reblog. Dit schilderij neem ik mee naar een expo en k heb daarom de tekst nog eens nagekeken en aangepast.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s