Waterkefir

Voordelen van waterkefir
Waterkefir is een lichtzoete drank, koolzuur en alcoholhoudend. Kefirprobiotica wordt wereldwijd gebruikt als ondersteuning voor een goede darmflora. Kefir versterkt levenskracht, geeft meer energie en verhoogt de weerstand. De kracht van de werking zit in het consequent volhouden. Hij wordt het best koel gedronken.

Water kefir is heilzaam bij zenuwpijnen en maagpijnen, asthma en bronchitis, bloedarmoede en bloedingen, huiduitslag en eczeem, blaas- en nierontstekingen, gal- en leveraandoeningen. Normaliseert bloeddruk en lichaamsgewicht.

Dat waterkefir gezond is blijkt wel uit onderstaand lijstje.

Micro-organismen: zuurbacteriën, gisten
Gistingsproducten: koolzuur, alcohol
Voedingsstoffen: eiwit uit melk, polysacharide
Vitaminen: vitamine A, vitamine B1, vitamine B2, vitamine B6, vitamine B12, vitamine D, foliumzuur, nicotinezuur
Mineralen: calcium, ijzer, jodium

Kefir in de maak

We drinken een glaasje

Waterkefir is gemakkelijk te maken, maar je moet er wel goed zorg voor dragen. Elke dag, of zeker eens in de twee dagen ben je ermee bezig. Zodoende heb je wel alle dagen lekkere en gezonde kefirdrank. Het recept kun je bij een bestelling ontvangen.

De korrels groeien gemakkelijk en van een kleine portie van 45 korrels kun je al gauw veel kefirdrank maken en de korrels gaan heel lang mee. Soms wel levenslang, indien je er goed mee omgaat. Waterkefir is wel nog zeldzaam in het Westen, het is voornamelijk in het Oostenlijke deel van de wereld dat men er bekend mee is en de drank dagelijks gebruikt.

Om de Kefirdrank te maken heb je verder nodig (bron)water, vijgen of abrikozen of andere (gedroogd) fruit en bruine rietsuiker. Het is mogelijk de drank zonder suiker te maken, maar met een suikervervanger zoals  kokosbloesemsuiker.

Hier het recept:

Doe in een glazen weckpot van 1,5 liter 1 liter water 3 eetlepels kefir 2 afgestreken eetlepels rietsuiker 3 a 4 gedroogde vijgen/abrikozen  en 1 halve citroen

Even goed roeren, zodat de suiker niet op de bodem blijft liggen. Weckpot afsluiten. Plaats de weckpot in de keuken, of op een lichte plaats. Zet hem niet in de palle zon. Na 48 uur is de kefir klaar. Je kunt de kefir na 24 uur gebruiken, dan werkt deze laxerend. Na 48 uur is de kefir precies goed. Laat je deze langer dan 48 uur staan, dan werkt het stoppend.

Al naar gelang je behoefte.

Als de kefir klaar is, vis je met een plastic lepel de vruchten en de halve citroen eruit. Giet de inhoud door een plastic zeef in een container/fles. De bijgedane citroen ook uitpersen boven de zeef. De opgevangen bloemetjes spoelen met koud water (kefir nooit met warm water spoelen!) De kefirbloemetjes in water met een beetje suiker kunnen een paar dagen bewaard worden in de koelkast. Maak eerst 1 liter. Na 2 dagen is de kefir vermeerderd en maak dan 2 liter voor gebruik.

Gooi het teveel aan kefirkorrels niet weg, maar geef het door aan anderen, want kefir is moeilijk verkrijgbaar.

En als de kefir klaar is, dan drinken we een glaasje.
Proost! Op je gezondheid.

Advertenties

Over Chantal's blog

Persoonlijk Blog over de ziekte van Lyme, natuurgeneeskunde, medium schilderijen en tekeningen, spiritualiteit.
Dit bericht werd geplaatst in Geneeskrachtige recepten, Lyme natuurlijk genezen, Ziekte van lyme en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

7 reacties op Waterkefir

  1. Dit is op Chantal van Sundert's blog herblogden reageerde:

    Add your thoughts here… (optional)

  2. Kefirdrank maak je met rietsuiker, maar deze fermenteerd…en hierdoor groeien de kefirbloemetjes. Zij leven van de suiker.

  3. Let wel op als je een candida infetie hebt is het niet verstandig de kefirdrank te maken met vijgen, want deze bevatten suiker en ik weet niet zeker of de suiker 100% gefermenteerd wordt.

  4. Pingback: Waterkefir | Chantal van Sundert's blog

  5. Pingback: Darm Klysma’s en parasieten | Chantal van Sundert

  6. Pingback: Zomerreces? | Praktijk Chantal van Sundert

  7. Pingback: Darm Klysma’s en parasieten | Chantal van Sundert's blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s