Nieuwe richtlijnen voor ziekte van lyme

Gerard de Bruin is chronisch lymepatiënt. Voordat hij de diagnose lyme kreeg, was hij bijna twee jaar verder. Het zou tussen de oren zitten, hoort hij van meerdere artsen. Maar zijn klachten houden aan. Moeheid, pijn in zijn ledematen en op een gegeven moment zelf aantasting van de hersenen waardoor zijn spraak wordt aangetast. 

Een andere test wijst uiteindelijk uit dat Gerard wel degelijk met lyme is besmet, waarna hij langdurig wordt behandeld  met antibiotoca. Met succes: sinds een paar weken praat hij weer normaal.
Vorige maand is er een nieuwe richtlijn voor lyme-patiënten gekomen die artsen aangeeft hoe om te gaan met de diagnose en behandeling van de ziekte.

De Nederlandse Vereniging voor Lyme-patiënten had gehoopt dat deze richtlijn juist meer duidelijkheid zou bieden voor patienten met chonische klachten van lyme. Maar op het laatste zijn belangrijke paragrafen veranderd. En dus hebben de patiëntenvereniging en meerdere artsen zich gedistantieerd en teruggetrokken van de nieuwe richtlijn. Het gevolg: onzekerheid voor de patiënt.

Hieronder het filmpje met het persoonlijk verhaal van Gerard de Bruijn.
http://www.eenvandaag.nl/gezondheid/46865/_chronische_lymepati_nt_staat_in_de_kou_”>http://www.eenvandaag.nl/gezondheid/46865/_chronische_lymepati_nt_staat_in_de_kou_

Advertenties

Over Chantal's blog

Persoonlijk Blog over de ziekte van Lyme, natuurgeneeskunde, medium schilderijen en tekeningen, spiritualiteit.
Dit bericht werd geplaatst in Ziekte van lyme en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s